Veslački klub Karlovac najmlađi je sportski kolektiv u Karlovačkoj županiji. Osnovan je 10. svibnja 2021. godine i usprkos kratkom periodu djelovanja postigao je zapažene sportske i društvene uspjehe. Tim je povodom klub danas obišla županica Martina Furdek Hajdin, piše kazup.hr.

S radom i djelovanjem kluba županicu je upoznao predsjednik kluba, karlovački veslački olimpijac Tihomir Jarnjević. Klub je osnovan ove godine, sjedište mu je na adresi Rakovac 37, kraj rijeke Korane, koja ujedno služi i kao trening staza veslačicama i veslačima ovog kluba. Klub su osnovali pretežno bivši veslači koji su već imali zapažene sportske karijere. Cilj je promicanje i poticanje veslanja kod djece i mladih te njihovo aktivno sudjelovanje u sportu i društvenim zbivanjima. Također, klub se zalaže za razvitak, unapređenje i promicanje veslačkog sporta u cijeloj Karlovačkoj županiji i Republici Hrvatskoj. Jedan od ciljeva kluba, na kojem su već u ovo kratko vrijeme vrijedno radili, je i promicanje Karlovca kao turističke destinacije vezane uz naše rijeke, posebno u vidu sportskog turizma s naglaskom na veslanje, rafting, kajak i kanu. Misija kluba je približiti veslački sport stanovnicima Karlovca i Karlovačke županije te ponuditi rekreativno-turistički pristup rijeci Korani.

U ovo kratko vrijeme, koliko VK Karlovac djeluje, klub je omasovio članstvo te danas ima 60 članova, od čega 10 regatnih veslača, a uspio je nabaviti 7 natjecateljskih i školskih čamaca, tri ergometra za suhi trening te pripadajuću opremu. Klub posebno njeguje veteransko i rekreativno veslanje, a također i sve popularnije i masovnije studentsko veslanje, koje ima veliku popularnost u svijetu. U tijeku je nabavka dodatne opreme i uređenje prostorija kluba koje će poslužiti za zimski trening, teretane, svlačiona i sanitarni čvorovi. U planovima je daljnje širenje i omasovljenje članstva, posebno djece i mladih te poboljšanje uvjeta za treninge i natjecanja.

Županica Martina Furdek Hajdin pohvalila je entuzijazam i vrijedan rad članova kluba te rezultate koje su klub i njegovi veslači u kratko vrijeme postigli na sportskom i gospodarskom planu.