KABA

Karlovčani ponovo na cijepljenju u dvorani Ekonomske, među prvima stigle baka i unuka: Bolest ne bira, ona kosi!

Karlovčani se od danas pa do subote ponovo mogu cijepiti u dvorani Ekonomske škole, bez najave, cjepivom koje sami odaberu. Glavna sestra Doma zdravlja Karlovac Jasmina Mikan kazala nam je da je odaziv na cijepljenje, obzirom da je tek jučer najavljeno, jutros već bio jako dobar.

– Od jutra nam ljudi dolaze na cijepljenje, nešto na prve doze, nešto na docjepljivanje, nešto čak i na ove booster doze, kazala je.

Punkt je ponovo otvoren u Sportskoj dvorani Ekonomske škole jer je učenici trenutno ne koriste budući se nastava ovaj tjedan odvija online. Stožer civilne zaštite takvu je odluku donio zbog sadašnje epidemiološke situacije.

Svi zainteresirani moći će se cijepiti bez prethodne najave, cjepivom koje sami odaberu, danas, u četvrtak i petak od 8 do 12, te od 14 do 18 sati. U subotu će to moći učiniti od 8 do 15 sati. Cjepivo građani sami biraju, u dogovoru s liječnicima na punktu.

– Slobodan je dolazak, nema gužvi, nema čekanja. Osoba kada dođe na red, porazgovara s liječnikom koji je tada cjepitelj, vidimo ima li kakvih alergija, kroničnih bolesti i na temelju toga odlučimo čime i kako ćemo ga cijepiti, pojasnila je Mikan.

Već oko 10 sati jutros svoju su dozu cjepiva dobile baka i unuka. Ljubica Drvodelić umirovljena je medicinska sestra i danas je primila treću dozu: prve dvije AstraZenece, sada Pfizer. Za nju nema dileme: cijepite se!

– Da se cijepe što prije i što brže. Prijateljica mi je na respiratoru, mlađa od mene. Bolest ne bira, ona stvarno kosi! Neprijatelj je nevidljiv, ali ipak se vidi i čuje što se događa, kazala je.

Na cijepljenje je stigla s unukom Miom Cvitak, učenicom prvog razreda srednje škole. Sa četrnaest godina, vjerojatno je među najmlađim danas cijepljenim iako nam je rekla da su se neki njeni kolege iz razreda već cijepili.

-Vidim što se po svijetu događa i mislim da je dobro da se cijepim. I moje godište čujem da završava nekad na respiratoru; vrijedi se cijepiti, poručila je Mia.