Troje Danaca pokušalo nezakonito prijeći hrvatsku granicu

Prilikom obavljanja poslova nadzora državne granice, policijski službenici Postaje granične policije Cetingrad su jučer, 7. studenog u 21:50 sati u naselju Komesarac, općina Cetingrad, u nezakonitom prelasku na mjestu koje nije određeno za prelazak državne granice zatekli dva muškarca i jednu ženu, koji su kod sebe imali opremu za snimanje (fotoaparat).

Nad njima je u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđeno da se radi o državljanima Kraljevine Danske koji su u Bosni i Hercegovini vozilom došli do granične crte s Republikom Hrvatskom, nakon čega su se pješice uputili u nezakonit prelazak državne granice.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog nezakonitog prelaska državne granice policija im je izdala prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama, nakon čega su državljani Kraljevine Danske napustili prostorije policije te preko graničnog prijelaza izašli iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.