Članovi Udruge pripadnika 129. brigade HV Karlovac, Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Podružnica Karlovačke županije te članovi Udruge ratnih veterana i pripadnika gardijske postrojbe Tigrovi imaju poruku za predsjednika Zorana Milanovića osvrćući se na nedavnu retoriku upućenu ministru obrane. Priopćenje donosimo u cijelosti:

– Potaknuti nedavnim verbalnim eskapadama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića odlučili smo dati sljedeće priopćenje:

Zgroženi smo retorikom i primitivnim vrijeđanjima ministara i dužnosnika Republike Hrvatske od strane Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske. Naime nitko, a najmanje ministar obrane ne zaslužuje pogrdan naziv ,,opušak”, a gauleiter je toliko nisko da je to teško i komentirati.

Najgore je to što i djela prate negativnu retoriku: do sada nije zabilježeno da je ministru obrane onemogućeno govoriti na vojnoj svečanosti i da se protokol mijenja na licu mjesta po usmenoj zapovijedi.

I to nije sve: još se sjećamo kako je Milanović pokušao minirati proslavu obljetnice akcije Maslenica zapovjedivši načelniku GS OSRH i vojnim zapovjednicima da se povuku s proslave, jos se sjećamo sramotne izjave kako ploče poginulim braniteljima hosovcima treba baciti, još se sjećamo njegova demnostrativnog napuštanja svečanosti u Okućanima dok se svira hrvatska himna . Našlo bi se toga još.

Žaleći zbog situacije i ozračja stvorenih postupcima i riječima predsjednika Milanovića, pozivamo ga da se vrati u okvire Ustava i zakona i da uspostavi plodnu suradnju s Vladom i njezinim ministrima, da prestane s infantilnim prijetnjama kako će blokirati sve što može. Ne želimo za vrijeme tridesetih obljetnica osnivanja mnogih ratnih postrojbi a naročito uoči dana sjećanja na žrtvu Vukovara kako sa svojih « pet minuta slave» zasjenjuje tako važne obljetnice i događaje na kojima bi u prvom planu trebao biti pijetet prema žrtvi i braniteljima a ne igrokaz i i politički performansi predsjednika Milanovića.