BRAVO! Karlovac među prvima u zemlji osigurava higijenske uloške svim osnovnoškolkama – od idućeg polugodišta čekat će ih u školama

Od idućeg polugodišta u svim osnovnim školama u Karlovcu učenice će imati osigurane besplatne higijenske uloške. Karlovac će tako biti među prvima u zemlji i prvi u Karlovačkoj županiji koji će to učiniti.

Najavljeno je to na današnjoj, zajedničkoj pressici Grada i Udruge Dignitas, koja je inicijativu pokrenula, a Grad je prihvatio.

– Neki gradovi su besplatne uloške osigurali za učenice slabijeg socijalnog stanja, neki su najavili da će ih osigurati za sve učenice, ali Karlovac će prvi u zemlji s tim krenuti na ovaj način i izuzetno smo zadovoljni što je Grad Karlovac prihvatio našu inicijativu. Veseli nas što upita o ovakvom projektu imamo i iz drugih gradova u županiji, a pozivam i Karlovačku županiju da se uključi i osigura besplatne uloške učenicama srednjih škola kojima je osnivač, poručila je Marina Novaković Matanić, predsjednica Dignitasa.

Udruga je Gradu ovu inicijativu uputila ljetos, Grad je prihvatio, a u ovih nekoliko mjeseci i pronašao model po kojem će to učiniti.

–  dm će za početak osigurati uloške za 5.000 kuna i ulošci će od idućeg polugodišta biti u školama. Još ćemo dogovoriti gdje će stajati, kako će ih učenice uzimati… kako to realizirati. U proračunu za iduću godinu sredstva za ovu namjenu za sad nisu predviđena, ali ne znači da će tako i ostati jer kad jednom krenemo s ovim projektom, više nećemo stati, izjavila je pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

U osnovnim školama je oko tisuću učenica 5. do 8. razreda, no sigurno je da ih neće sve one trebati, možda će se neke ustručavati uzeti… ali sve će to biti riješeno dogodine.