Nikola Badovinac, zabrinuti građanin, ponovo je pisao gradonačelniku Damiru Mandiću, danas na temu smjene direktora Čistoće.

Svojevremeno, kada se prijavljivao na sve natječaje za direktore gradskih tvrtki za koje je imao tražene uvjete, pokušavajući tako dokazati da su namješteni, Badovinac je bio i kandidat za mjesto direktora Čistoće.

Priopćenje je poslao i medijima, a u njemu navodi:

“Prije svega ću napisati da je žalosno da nama (Vama) treba prilog u uglednoj emisiji (Potraga) da bi se držali pravde i bili moralni u svome radu. Žalosno je da ste Vi prije svega predsjednik HDZ-a grada Karlovca, a tek onda gradonačelnik Karlovca. Meni je to razumljivo jer Vam je HDZ omogućio sve, ali većini stanovnika Karlovca nije shvatljivo i njih ste razočarali.

Jučer je Nadzorni odbor tvrtke Čistoća smijenio direktora Tomislava Polića koji to nije trebao ni postati jer dokazano nije imao ispravnu dokumentaciju što je bio i razlog smjene. Iz medija sam saznao da će gospodin Polić ostati i dalje zaposlenik tvrtke Čistoća. Pretpostavljam da je to onaj “običaj” u ugovoru da direktor ostaje u sustavu, ali na nekom drugom radnom mjestu koje je odgovarajuće njegovoj stručnoj spremi. U ovom slučaju smatram da radite veliku grešku jer je direktor Polić došao u Čistoću na nezakonit način što je i dokazano te ne smije ostati zaposlenik iste. Stvarno bi bilo degutantno da ostaje u firmi u kojoj je dobio posao na nezakonit način. Mislite da nije tako? Molim da se ovo objasni jer stvarno nema smisla.
Hoće li tvrtka Čistoća tražiti povrat plaća koje je isplaćivala Tomislavu Poliću koji je nezakonito obnašao funkciju direktora? Što o tome misli gradonačelnik, a što Skupština? Koji je sljedeći korak po tome pitanju? Gospodin Polić je znao da ima postupak i zapravo je prijevarom, uz pomoć stranke, postao direktor tvrtke Čistoća. Hoćete li podnijeti nekakvu prijavu? Znate da imamo neke institucije koje navodno znaju raditi svoj posao?

Ako gospodin Polić i dalje ostane zaposlenik Čistoće i ako ga se ne zatraži da vrati sve plaće koje su mu isplaćene dok je bio na funkciji direktora onda ste samo iz kurtoazije udovoljili pitanjima iz emisije Potraga, a u stvarnosti i dalje provodite lošu praksu. Možete li konačno biti moralni i odgovorni u svojim postupcima?

Zbog ovog što HDZ radi u Karlovcu moji prijatelji odlaze raditi u druge zemlje i to Vam nikada neću oprostiti. Vi ćete ostaviti nekog u firmi u koju je došao na nezakonit način dok će moj prijatelj lomiti kičmu u Irskoj. Sramota!

I još nešto, manje bitno;
Kako ćete objasniti protukandidatu na natječaju za mjesto direktora na kojem je gospodin Polić izabran zašto nije dobio posao iako je imao svu valjanu dokumentaciju osim valjda iskaznice HDZ-a? Smatram da bi ta osoba trebala dobiti pisanu ispriku od strane gradonačelnika i Nadzornog odbora.

Ovaj mail šaljem i lokalnim medijima pa možete javno odgovoriti.
Hrvatski radio Karlovac neće objaviti ovu vijest jer su režimski medij koji me uporno cenzurira pa njima ne morate slati odgovor.”