KABA

Gradonačelnik Jastrebarskog: Sljedeće godine kreće fizička obnova dvorca Erdődy

Projekt aglomeracije u vrijednosti 180 milijuna kuna najveći je projekt u Jastrebarskom kojeg ističe gradonačelnik Zvonimir Novosel povodom rođendana grada. Projekt je financiran europskim novcem, a provodio se tri godine.

– U završnoj je fazi gradnjom pročistača, sagrađeno je 40-ak km kanalizacije, vodovoda, vodosprema i retencijskih bazena. Prošle godine smo kroz završetke te gradnje sanirali preko 30 km prometnica, tako da su sad neka naselja kompletno asfaltirana. Grad je dobio jednu potpuno novu sliku, ispričao je gradonačelnik Novosel.

Sljedeće godine mogli bi započeti i radovi na obnovi dvorca Erdődy, projekt je to koji se čeka već desetak godina,a od iznimne je važnosti za turistički i kulturološki razvoj grada.

– Bilo je izazov pronaći Mjeru koja će ga moći financirati. To smo učinili tek 2018. godine kad se otvorio javni poziv za Brownfield investicije u kulturi i od onda do danas traje borba za početak radova. Te procedure državnih ugovaranja i odobravanja su poprilično spore, dugotrajne, ali idemo cilju. Već krajem ove godine ili najkasnije početkom iduće imat ćemo pravovaljanu građevinsku dozvolu nakon čega krećemo u natječaj za izvođača i vjerujem iduće godine, u ljeto ili jesen, ako ne bude nikakvih žalbi po natječaju mogla bi krenuti fizička obnova dvorca Erdődy, rekao je gradonačelnik Novosel.