Preminuo Matija Blažević, član FA Matija Gubec

Članovi ZAKUD-a opraštaju se od prerano preminulog 29-godišnjeg Matije Blaževića, člana Folklornog ansambla Matija Gubec. Matija je bolovao od leukemije s kojom je, nažalost, izgubio bitku. Ukop je sutra, 13. studenog na groblju Mala Švarča – Sveta Doroteja u 11:15.

 -U moru svakodnevnih crnih vijesti,ovih je dana posebno tužno odjeknula vijest o smrti mladog folkloraša Matije Blaževića. Neminovan je odlazak svakog od nas, posebno ostali bez naših vrijednih i aktivnih amatera, ali kad Bog uzme tako mladog čovjeka posljednje dvije godine kad smo, pitamo se zašto baš on, zašto sada, poručuju članovi ZAKUD-a.

Njegovi kolege i prijatelji folkloraši kažu kako je bio sin, brat, suprug i otac dvije male djevojčice, koje će oca pamtiti kroz priče o njegovoj životnoj radosti, srčanom davanju u tradicijskoj kulturi pjesmom i plesom. Fotografije i snimke svjedočiti će o njihovom ocu Matiji. Svaki njegov osmijeh pun šarma, iskrene ljepote i dobrote.

Mlada obitelj ostala je bez svoga hranitelja, ali ne i bez Zajednice. Pozivaju se svi članovi ZAKUD-a da budu u ovim najtužnijim trenucima uz Mateju i njene dvije djevojčice i da im pomognu tako da od 17.00 – 19.00 sati u prostorijama KUD-a Mostanje doniraju novčanu pomoć.

-Svojom humanošću ublažiti ćete bol i brigu u ovim teškim trenucima, to je najmanje što možemo učiniti.Iskrena sućut!, poručuju iz ZAKUD-a.

Kontakt osoba je predsjednica KUD-a Mostanje : Dubravka Vlašić 097 682 17 88

Članovi FA Matija Gubec s Matijom su se oprostili sljedećim riječima:

Dragi naš Mata, nema riječi kojima bi izrazili beskrajnu tugu i bol koju osjećamo što više nećeš plesati i pjevati s nama…još uvijek smo u nevjerici što ti se dogodilo i što je ta opaka bolest uzela našeg prijatelja, našeg Matu, našeg uvijek vedrog i nasmijanog prijatelja, vrijednog i odanog člana i najtužnije od svega predivnog tatu, voljenog supruga i sina, najboljeg brata…

Svi članovi ansambla iz dubine srca izražavaju iskrenu sućut cijeloj obitelji. Neka ti je laka zemlja, počivao u miru Božjem. Ali dragi naš Mata, ovo nije zbogom, ovo je samo do viđenja, sresti ćemo se jednom opet zajedno među zvijezdama, a sada pleši i pjevaj gore među anđelima.

Zauvijek će te voljeti tvoji Gupci