COVID potvrde od sutra obavezne – za brzo testiranje oko 4.000 zaposlenika u javnim institucijama i ostale necijepljene dodatne lokacije i termini u Karlovačkoj županiji

COVID potvrde koje će od sutra biti obavezne za ulazak u sve javne, državne, županijske, gradske i općinske službe razlog su što će u Karlovačkoj županiji biti otvorene dodatne lokacije i termini za testiranje necijepljenih zaposlenika tih ustanova, njih oko 4.000 – trećina ukupnog broja – te građana koji njihove usluge trebaju.

– Učinit ćemo to kako bismo pokušali gužve svesti na minimum. Pratit ćemo kako će se to odvijati i, ako bude trebalo, mijenjati kako bi bili učinkovitiji. Testiranje će biti moguće u svim domovima zdravlja u Karlovačkoj županiji, a u Karlovcu i na drive-inu na Luščiću, te poslije podne u Hitnoj, najavila je županica Martina Furdek Hajdin na današnjoj pressici županijskog Stožera civilne zaštite.

Stožer je preporučio – što ne znači da će oni koji ih obavljaju to moraju prihvatiti – da testiranje stoji 85 kuna. Zaposlenicima će ih plaćati poslodavci, a građani koji potvrdu da nisu zaraženi trebaju kako bi ušli u zgradu javnih, državnih, županijskih ili lokalnih službi, plaćat će ih sami.

– Apeliram na one koji se nisu odlučili na cijepljenje neka promisle još jednom, tako ćemo učiniti naše društvo otporno i sigurno. Gospodarski sektor je pokazao da se zna otkloniti svim korona izazovima, radna mjesta nisu bila ugrožena i to nam daje snagu i hrabrost da idemo dalje u ovu situaciju, naglasila je Furdek Hajdin.

Zavod za javno zdravstvo na drive-inu obavljat će i dalje samo PCR testiranje naručenih od 7 do 11, a od ponedjeljka do nedjelje brzo antigensko testiranje na toj lokaciji će obavljati Dom zdravlja od 12 do 17 sati. Od 17 do 20 sati zaposlenici Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije testiranje će obavljati u prostorijama Doma zdravlja u Edukacijsko-stimulacijskom centru, na Dubovcu.

– Ako bude potrebno, mi ćemo taj vremenski period produžiti, poručio je ravnatelj Zavoda Perica Vucelić.