KABA

Ministar Butković: Obilaznica Turanj će biti završena do sredine 2022.

Obilaznica koja život znači, obilaznica Turnja, napreduje po planu, a treba biti završena do srpnja iduće godine. Do tada mora biti izgrađeno više od 6 kilometara ceste, vijadukti, nadvožnjaci, što će stajati više od 150 milijuna kuna. Kako napreduju radovi na licu mjesta provjerio je ministar Oleg Butković.

– Radovi idu jako dobro, očekuje se da će sredinom 2022. projekt biti završen. Od ostalih projekata u Karlovačkoj županiji tu je most kod Ozlja koji će u veljači biti gotov. Nakon ovog obilaska ćemo odraditi sastanak i vidjeti koje su potrebe za cestovnu i željezničku infrastrukturu. HŽ infrastruktura je pred odlukom odabira za obnovom pruge Hrvatski Leskovac-Karlovac, to uključuje i mnoge infrastrukturne intervencije u samom gradu Karlovcu, rekao je ministar Butković.

I D6 bi trebala uskoro biti uređena iako tako trenutno ne izgleda, problemi su uočeni potvrđuje nam to predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

– Do kraja ovog mjeseca bi trebali biti završeni svi asfalterski radovi i paralelno s tim krenut u ispravljanje svih nepravilnih radova: poklopaca, šahtova koji se trebaju postaviti kako treba, tako da će to biti otklonjeno do kraja godine u roku., rekao je Josip Škorić.