Mandić o Aglomeraciji na D1: Tehnički je nemoguće odraditi projekt, a da izvođač ne koristi prostor prometnice

Radovi prvog prekopa traju do četvrtka od 17 do 6 ujutro. Jednim trakom vozit će se do lipnja iduće godine

Radovi u sklopu aglomeracije na području Karlovca stigli su na D1 i, očekivano, prouzročili prometni kaos. Od brze ceste do Turnja čeka se po pola sata u koloni i isto toliko natrag. Naoružajte automobil benzinom, sebe strpljenjem i polako. Radovi prvog prekopa traju do četvrtka od 17 sati do 6 ujutro. No, jednom trakom prometovat će se do lipnja iduće godine.

Karlovčani su tijekom proteklih nekoliko godina iznimno zadovoljni nizom pokrenutih infrastrukturnih radova. Tako bi nakon desetljeća zanemarivanja ovaj kraj trebao dobiti velik poticaj za razvoj. Ipak mnogi još uvijek razmišljaju o neugodnim iskustvima oko rekonstrukcije Marmonove aleje.

-Mislim da smo na vrijeme informirali građane o radovima. Naravno da je tehnički nemoguće odraditi projekt, a da izvođač ne koristi prostor prometnice, a u konačnici i dio kanalizacije ide tom trasom. Zaista, ja građane mogu pozvati samo na strpljenje. To je projekt koji smo dugo, dugo čekali. Sve informacije građani mogu dobiti na mrežnim stranicama, ali i društvenim mrežama – rekao gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Iz grada naglašavaju kako su iznimno zadovoljni izvođačima radova koji su senzibilni i pokušavaju značajan dio radova obavljati tijekom noći kad je promet slabijeg intenziteta. U niz radova uskoro će se uključiti i rotor na Logorištu, a nastavlja se i velik projekt izgradnje sustava obrane od poplava.

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković naglašava kako je obrana od poplava Logorišta i Male Švarče već okončana. Nastavlja se izgradnja nasipa na području Selca i Rečice. Nastavak radova na zaštiti od poplava Selca i Rečice stajat je novih 125 milijuna kuna. Tako će troškovi obrane od poplava Karlovca stajati vrtoglavih milijardu i 70 milijuna kuna .