KABA

Vrlo aktivan vikend hokejaša i hokejašica

Proteklog vikenda članovi Inline hokej kluba Karlovac imali su pune ruke posla. U samo 22 sata hokejaši i hokejašice odigrali su četiri utakmice u tri različita grada.

-Prvu utakmicu su odigrali seniori kluba u Državnom prvenstvu Slovenije u petak. U RCU Lukovica (kod Ljubljane) odigrali su utakmicu drugog kola DPS-a te upisali poraz od ekipe HK Dolenjske Toplice rezultatom 6:2. Toplice su bile bolje cijelu utakmicu te zasluženo pobijedile. Igrali su Kurtagić, Ratkaj(1A), Kirš (1G), Šavor Radičević (1A), Šegavić (1G), Pavlaković, Brckan, Markezić, Banay, Kraščić, Primužak, Martinović. Ekipu je vodio trener Matija Ratkaj, izvijestili su iz kluba.

U subotu ujutro hokejašice Inline hokej kluba Karlovac započele su natjecanje u Prvenstvu Hrvatske u hokeju na ledu. U ledenoj dvorani Zibel u Sisku domaćini su im bili HK Siscia.

Siscia je pobijedila rezultatom 8:1, ali Karlovčanke su pokazale zaista veliki napredak od prošle godine pogotovo uzmemo li u obzir da leda u Karlovcu nema te da se treninzi održavaju isključivo na rolama. Nastupile su Sertić, Zagudajev, Spudić, Primužak, Mikšić, Špigelski, Hajsan, Barberić, Šnajder, Lukačić, Gačić, Fisel Stražanac, Hranilović, Vlašić, Babić, Lekaj, Kirinčić, Benzon, Peretić, a vodili su ih Ratkaj i Markezić. 

U subotu popodne u Karlovcu, u dvorani za inline hokej na Luščiću, nastavljeno je Prvenstvo Hrvatske u inline hokeju za seniore. Karlovčani su upisali nove dvije pobjede te tako jesenski dio sezone završili na prvom mjestu tablice. U prvoj utakmici Karlovac je pobijedio Koprivnicu rezultatom 15:0 dok je u drugoj utakmici, nakon preokreta u zadnjim minutama slavio protiv vrlo dobrih Tapira iz Zagreba rezultatom 7:5.

Valja napomenuti da se nakon dugogodišnje stanke na gol Karlovčana vratio Pletikosić koji je odmah pokazao zašto je proglašavan najboljim golmanom na raznim turnirima i u PH te kako će biti veliko pojačanje Karlovčanima za nastav sezone. Igrali su Ratkaj(3A), Pletikosić, Markezić(3G+2A) , Banay (3G+1A), Kirš(1G+2A), Brckan, Pavlaković, Primužak, Šavor Radičević i Martinović.

U petak 26.11.2021. Karlovčane očekuje novo gostovanje u Sloveniji. Utakmica se održava u RCU Lukovica, a protivnik su HK Žirafe.