Roditelji prigovorili i traže pravedniju naplatu gradskih vrtića i jaslica

Udruga Korana traži sastanak s predstavnicima Grada Karlovca, Dječjeg vrtića Karlovac i Dječjeg vrtića Četiri rijeke Karlovac kako bi se dogovorili oko promijene Odluke o utvrđivanju mjerila za sudjelovanje roditelja u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica.

Već duže vrijeme dobivamo prigovore roditelja djece koja pohađaju Dječji vrtić Karlovac kao i Dječji vrtić Četiri rijeke Karlovac. Prigovori su još učestaliji u vrijeme pandemije kada su učestale izolacije i kada djeca izostaju iz vrtića. Roditelji se žale na to da je nepoštena praksa oko naplate gdje prema sadašnjim ugovorima koji su potpisali s vrtićima cijena se umanjuje tek kada dijete ne ide u vrtić 10 radnih dana u istom mjesecu i tada se cijena umanjuje za 30%. U slučaju kada dijete izostane pet dana u jednom mjesecu i to je kraj mjeseca te pet dana u narednom mjesecu ova odredba ne vrijedi, objavila je na FB profilu predsjednica Udruge Marina Novaković Matanić.

Osmislili su i prijedloge te žele naći najbolje rješenje za roditelje i mališane.

Naš prijedlog je da se dosadašnja odredba od 10 radnih dana promijeni na pet radnih dana jer smatramo da pet radnih dana je puni radni tjedan i to je i više nego dovoljno da se roditeljima umanji cijena. Drugo što tražimo je da se dosadašnjih 30% umanjenja podigne na 50% umanjenja cijene.