Grad za sastanak s Udrugom Korana, za smanjenje cijene smještaja u vrtiće trenutno baš i ne, ali: Vidjet ćemo možemo li zajedno iznjedriti neka druga rješenja

Hoće li prijedlog Korane o umanjenju cijena smještaja u vrtiće kada mališani u njih ne idu biti prihvaćen, tek će se vidjeti, no u Gradu su, po riječima pročelnice za društvene djelatnosti Draženke Sila Ljubenko,  kao i uvijek, spremni na sastanak i suradnju s predstavnicima Udruge kako bi zajedno donijeli bolje odluke.

– Na snazi je Pravilnik o kriterijima za obračun sudjelovanja korisnika u cijeni programa i na temelju tog pravilnika roditeljima se umanjuje participacija za boravak djece u vrtiću 30 posto od cijene ukoliko djeca izostaju više od 10 dana. Takva je odredba na snazi i u ovom trenutku smatramo da treba i ostati jer nam je u ovoj situaciji u kojoj svi živimo i radimo u cilju i dobra namjera da naš sustav funkcionira. Znamo i sami da, kada djeca izostaju iz vrtića, svejedno svi zaposlenici u vrtiću moraju raditi i za njih Grad, kao osnivač, mora osigurati plaću, kazala nam je Sila Ljubenko.

Ipak, to ne znači da će ovakve odredbe i ostati, odnosno, da Grad i Korana zajedno neće doći do nekog drugačijeg rješenja. Jer sastanak će vrlo brzo.

– Mi ćemo skupa pratiti ovu situaciju, vidjeti što nam donosi vrijeme, koje baš i nije obećavajuće, i sukladno tome donositi odluke. Vrlo brzo, ovih dana, sazvat ćemo sastanak s Udrugom i vidjeti možemo li zajedno iznjedriti neka druga rješenja, poručila je Sila Ljubenko.