Povodom Dana EU projekata Grad Karlovac predstavio najznačajnije europske projekte: U četiri godine proveli ili provode njih 61

U Zorin domu je povodom Dana otvorenih vrata EU projekata koji se obilježavaju od 20. do 30. studenog Grad Karlovac predstavio najznačajnije projekte koje su realizirali, kao i one koji te slijede.

Iz Grada Karlovca pohvalili su se brojnim EU projektima koje posljednjih godina provode.  No naglasak su stavili na projekte čija realizacija tek slijedi. Jedna od njih je obnova Kina Edison. Grad je za to dobio 35 milijuna kuna, a partneri na projektu su Zorin Dom, Kino klub Karlovac te Turistička zajednica grada Karlovca.

-Naše kino Edison će biti multimedijski centar, gdje će biti kino projekcije, ali je zamišljen kao jedno turističko odredište za konferencijski, festivalski i obrazovni turizam, kazala je Marijana Tomičić, Pročelnica Grada Karlovca. 

Kino bi trebalo biti otvoreno do proljeća 2023. godine. Osim ovog projekta, Tomičić je istaknula i pametno parkiranje kod dvorane Mladost koje se financira iz ITU mehanizma isto kao i obnova vrelovoda. Grad provodi i nekoliko projekata kojima žele pridonijeti razvoju gospodarstva, te dolasku novih stanovnika i posjetitelja u Karlovac.

-Tako su na nacionalnom nivou nama najvažniji projekti koji će nam to omogućiti izgradnja drugog kolosijeka, treće trase autoceste i sustav obrane od poplava,  dodala je  Tomičić. 

Izgrađena je i infrastruktura za poslovnu zonu Gornje Mekušje, energetski su obnovljene javne zgrade,  a nije zanemarena niti kultura. Provodi se projekt Fortitude koji će pridonijeti razvoju turističke ponude Starog Grada Dubovca kroz manifestaciju Noć utvrda.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio se djelatnicima Grada koji rade na EU projektima te istaknuo važnost EU fondova.

-Čuli ste da je Grad Karlovac provoditelj ili partner u 61 projektu. Još veća vrijednost osim ove institucionalne koja je vezana uz Gradsku upravu je vrijednost u udrugama, odnosno privatnom sektoru koji isto tako provodi  EU projekte, istaknuo je Damir Mandić, Gradonačelnik Karlovca. 

Više o svim ovim projektima možete saznati na izložbi postavljenoj u bočnoj dvorani Zorin doma. Kroz QR kodove možete vidjeti koji su aktualni EU projekti, dva filma koji donose prikaz realiziranih projekata kao i 3d vizualizacije.