Ukusna blagdanska hrana, slastice, dobra glazba i mnoštvo sadržaja obilježit će i ovogodišnji Advent u Karlovcu koji kreće 17. prosinca. Tijekom dva tjedna posjetitelji mogu birati između dječjeg, obiteljskog i večernjeg programa.

-Najmlađi će moći uživati u dječjem programu jer ćemo za njih imati animatore, žonglere i mađioničarske nastupe, radionice, priče za djecu, predstave, imat ćemo program za cijelu obitelj, a naglasak je naravno uvijek na večernji program. U 14 dana trajanja manifestacije bit će gotov 60 nastupa, kazala je Daniela Peris, Pročelnica Grada Karlovca. 

Posjetitelji će imati priliku uživati u delicijama od 17 sati.

-U ugostiteljskoj ponudi imat ćemo i burgere i kobasice i sarmice, slatkiše, tipa fritule, cimet rolice, vafle, kuhano vino i sve ono ostalo fino što volimo u ovo doba godine konzumirati, dodala je Peris. 

Veseli vijest kako će u Adventu moći uživati svi, bez obzira imali Covid potvrdu  ili ne.

-Mi nemamo nikakvu odluku Nacionalnog stožera da bi za ovakvo događanje trebalo imati Covid potvrde, ja ne očekujem da će se to dogoditi, istaknuo je Damir Mandić, Gradonačelnik Karlovca te dodao kako se ipak svi trebaju pridržavati epidemioloških mjera. 

Uz lokalne izvođače, na Adventu će nastupiti Neno Belan, Gospodari tambura i Dino Dvornik Tribute band. Organizirat će se i Stand up nastupi, predstave, a ove godine ponovno je na rasporedu i Adventska utrka koja će se održati 18. prosinca sa startom u 17 sati kod Glazbenog paviljona.

-Nažalost prošle je godine nismo mogli organizirati zato se vraćamo ove godine – 2. Adventska utrka. Također će duljina biti tri kilometra uz malu izmjenu. Trčat će se prvi krug kraći od 500 metara, a drugi će biti dva i pol kilometra, rekao je Robert Franjković, organizator Adventske utrke. 

Advent se ove godine neće održati samo uz Glazbeni paviljon, već i na drugim lokacijama po gradu.

-Turistička zajednica u želji da se duh adventa osjeti u cijelome gradu ove godine okupila je brojne partnere te je u pripremi prikladna adventska karta. Karta će obuhvatiti sve te lokacije: Promenadu, Gradsko klizalište, Trg bana Jelačića, Advent kod franjevaca, Gradski muzej, Paviljon Katzler, Gradsko kazalište Zorin dom, dvorište Obrtničkog centra, Gradsku knjižnicu, Aquatiku, Stari grad di Žitnu lađu, rekla je Anđelka Mađar iz Turističke zajednice Grada Karlovca. 

Kako se klizalište uključilo u Advent, tako je posjetiteljima omogućen besplatan ulazak sve do 31. prosinca kada Advent u Karlovcu završava. Trebala bi to biti bogata proslava uz vatromet te nastup Gospodara tambura i band Black and White.