Kolegij županice: Ogulinu će uskoro nedostajati radnika

Samo tvrtka Bjelin uskoro će trebati 600 do 700 radnika

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin održala je kolegije u Ogulinu i Josipdolu. Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović zadovoljan je razgovorima sa županicom i njenim suradnicima. Zaključak kolegija je kako će u Ogulinu uskoro biti nedostatak ne radnih mjesta, nego radnika.

-Dugoročni problem koji će se zasigurno pojaviti u Ogulinu je nedostatak adekvatne radne snage. Na Zavodu za zapošljavanje imamo prijavljeno 250 ljudi raspoloživih za rad, ali potrebe su puno veće. Samo u tvrtki Bjelin tijekom idućih godina imaju u planu zaposliti 600 do 700 ljudi. Ima tu još nekoliko projekta poput Bjelolasice gdje će se otvoriti još 50-tak radnih mjesta, ali i najavljen dolazak jednog trgovačkog centra koji će trebati čak 100-tinjak radnika. Uz sve to trebamo spomenuti i niz manjih projekta koji će također trebati radnike – rekao je gradonačelnik Domitrović.

Iz županije su najavili kako su već krenuli s nizom akcija kako bi što je to moguće više odgovorili na probleme s nedostatkom potrebnih radnika.

-Jedan od odgovora koji mi dajemo je promjena u srednjoškolskom obrazovanju. Tako najavljujemo nove programe koje ćemo uvesti, za koje smo već završili administrativni dio posla i sve je proslijeđeno Ministarstvu – rekla je županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

Među najatraktivnijim zanimanjima za koje će se ubuduće obučavati školarci s ogulinskog područja izdvojeni su CNC operateri i mehatroničari, ali i sva druga zanimanja vezana uz drvnu industriju. Od projekta koji će uskoro započeti u Ogulinu je izdvojena energetska obnova bolnice vrijedna čak 40 milijuna kuna.

 

error: Content is protected !!