• December 1, 2021
  • Ljiljana Zoroja
  • 0

Točka dnevnog reda o osnivanju Vijeća za zaštitu potrošača sa sutrašnje će sjednice Gradskog vijeća biti povučena, potvrdio je gradonačelnik Damir Mandić nedugo nakon što je Udruga za zaštitu potrošača Korana danas zatražila od Grada da tako učini.

I to, naveli su: jer ne može biti paran broj članova u takvom tijelu, jer je predstavnika njihove udruge Grad predložio bez konzultacija s njima i jer smatraju da u takvom tijelu treba biti i predstavnik oporbe.

Mandić je za to da se odluka bolje usuglasi prije nego što dođe na usvajanje gradskim vijećnicima pa je zatražio od predsjednika Gradskog vijeća da ju skine s dnevnog reda.

– Zato što smatram da Vijeće potrošača, barem po nama, nije kozmetika. Ima svoju logiku i mislim da u njemu ne treba biti netko tko to ne želi ili ne želi biti u takvom Vijeću. Ovdje se ne radi o udruzi, ni gradskoj upravi, nego potrošačima, građanima. Zato sam predložio da još jednom prođemo sve; mogli smo sutra preglasavati, ali to je prevažna tema, izjavio je Mandić.

Predsjednica Korane Marina Novaković Matanić pozdravila je potez Grada jer vjeruje da će bolja priprema donijeti kvalitetnije rješenje svim potrošačima u Karlovcu.

– I dalje smatramo da odluku treba preinačiti, da ima mjesta da svi skupa sjednemo i dogovorimo se i da u interesu potrošača, građana zajedno donesemo odluku. Jer ovo Vijeće nije nevažno, na njemu se donose odluke kada se povisuju cijene komunalnih usluga i smatramo da bi trebalo biti kvalitetno, rekla je Novaković Matanić.