KABA

Za mjesec dana u Karlovcu manji prirez i porez na potrošnju – Mandić pozvao poslodavce da taj novac usmjere zaposlenicima

– Prirez, porez koji se uprihođuje u gradski proračun je od primanja zaposlenika. Svjesni smo da smanjenje prireza od tri posto većem broju zaposlenika u Karlovcu neće donijeti neki značajan pomak u primanjima. Pozivam sve poslodavce u gradu Karlovcu da dio gdje će biti oslobođeni prireza usmjere prema zaposlenicima. Tako je i kod poreza na potrošnju koji se uglavnom veže za ugostiteljske objekte, odnosno, pružatelje usluga hrane, pića i smještaja. Mislimo da je to podrška i pomoć svima njima. Obzirom da imaju problema s radnom snagom, nadamo se da im ovo može pomoći da ju zadrže i da imaju kvalitetnu radnu snagu, rekao je gradonačelnik Damir Mandić, najavljujući smanjenje prireza i poreza u Karlovcu.

Gradsko vijeće sutra, naime, treba donijeti odluku po kojoj će u Karlovcu od iduće godine prirez porezu na dohodak biti 9 umjesto 12 posto, a porez na potrošnju 2 umjesto sadašnjih 3 posto.

Takvo umanjenje će značiti 4,5 milijuna kuna manje u gradskom proračunu, no, po Mandićevim riječima, Grad će ih nastojati namaknuti racionalizacijom poslovanja.

-Cilj je u budućnosti potpuno ukidanje prireza, ali Karlovac će ovim novim smanjenjem biti grad s najnižom stopom prireza od 10 najvećih gradova u zemlji. Od zagrebačkog je 50 posto manji, kazao je Mandić.

omicron