Na bugarskoj nacionalnoj televiziji, BNT, započelo je prikazivanje serijala o europskim projektima koji se provode u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Podsjetimo, u rujnu je ekipa te televizije boravila u Karlovcu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Europe Direct Karlovac. Prilozi prikazuju Karlovac i Karlovačku županiju kao primjere dobre prakse u korištenju europskog novca.

Bugarska nacionalna televizija dobila je novac od Europske komisije da pokaže primjere dobre prakse iz svih europskih zemalja, odnosno korištenje europskog novca u okviru kohezijskih fondova. Kada su me nazvali i pitali da da li postoje dobri primjeri u Hrvatskoj, prva stvar koje sam se sjetio bio je Karlovac. Zahvaljujem Gradu Karlovcu, Karlovačkoj županiji, Javnoj ustanovi regionalna razvojna agencije Karlovačke županije i Europe Direct centru da su nam pomogli da ostvarimo ovaj posjet. Vidjeli smo niz projekata, vidjeli smo dobru raspravu, još ćemo obići neke lokacije. Čuli smo kako su se ove ideje koje su imali vaši sugrađani materijalizirali prema Europskim fondovima. Ovo je odlična prilika da upoznamo bugarsku javnost kako je Hrvatska kao najmlađa članica Europske unije ipak brže naučila kako dobro koristiti Europske fondove za dobrobit građana, kazao je tom prilikom voditelj Predstavništva Europske komisije u RH Ognien Zlatev. 

Bugarski novinari tom su prigodom snimali na pročistaču otpadnih voda Karlovca i Duge Rese, Aquatici, šetnici uz Koranu, iz projekta Susret s rijekom kao i projekt Poduzetničkog centra Nikola Tesla kod Gimnazije u Karlovcu.