Podijeljeni bicikli i kacige za edukaciju djece o sigurnom sudjelovanju u prometu

U 2020. godini u 34 prometne nesreće sudjelovali biciklisti te je njih 14 teško i 11 lakše ozlijeđeno

U Policijskoj upravi karlovačkoj dodijeljeni su bicikli i kacige za četiri osnovne škole s područja Karlovačke županije. Po jedan bicikl i jedna zaštitna kaciga dodijeljeni su Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Duga Resa, Osnovnoj školi Eugena Kvaternika Rakovica, Prvoj osnovnoj školi Ogulin i Osnovnoj školi Mahično.

-Skrenuli bismo pozornost da su u 2020. godini u 34 prometne nesreće sudjelovali biciklisti te je njih 14 teško i 11 lakše ozlijeđeno. Od toga su djeca biciklisti sudjelovala u šest prometnih nesreća i u njima je dvoje djece teško, a dvoje lakše ozlijeđeno. Usporedbe radi, do 2. prosinca 2021. godine dogodilo se 37 prometnih nesreća u kojoj su sudjelovali biciklisti te je njih dvoje smrtno stradalo, osam teško i 19 lakše ozlijeđeno. Od toga su djeca biciklisti sudjelovala u četiri prometne nesreće i u njima je jedno dijete teško, a dvoje lakše ozlijeđeno, kažu iz policije.

S provođenjem ovog projekta Policijska uprava karlovačka započela je 2016. godine s ciljem da sve osnovne škole na području Karlovačke županije dobiju bicikle kako bi učenici imali mogućnost edukacije za sigurno sudjelovanje u prometu. Do sada je policija na taj način podijelila ukupno 24 bicikla i 44 kacige. Dodjela bicikala i edukacija provodi se temeljem Odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o donošenju programa osposobljavanja za upravljanje biciklom i biciklističkog ispita te obrasca potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom

U ime osnovnih škola bicikle i kacige preuzeli su ravnateljica Osnovne škole Mahično Gorana Simić-Vinski, ravnatelj Prve osnovne škole Ogulin Zvonko Ranogajec te predstavnici Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Duga Resa – Gordana Šutej i Osnovne škole Eugena Kvaternika Rakovica Zvonko Turkalj. Dodijeli je uz predstavnike policije i načelnika Darka Bratića prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac.

 

error: Content is protected !!