KABA

U karlovačkoj Bolnici popunjena polovica kapaciteta COVID odjela, hladni operacijski program smanjen za 40 posto

Popunjena polovica kapaciteta COVID odjela, a 30 posto kapaciteta COVID respiracijskog centra – današnji je odraz situacije s koronavirusom na Opću bolnicu Karlovac. U njoj je hospitalizirano 45 COVID pacijenata, šestero je u Respiracijskom COVID centru, od kojih jedan na respiratoru, a ostali na visokim protocima kisika.

– Prostor zgrade Švarča 1 (donja zgrada) u kojoj su smješteni pacijenti s Covid-19 ima centralni kisik, koji je uveden tijekom epidemije, tako da trenutno nema potrebe za upotrebom boca s kisikom. Bolnica u ovoj fazi ima dovoljan broj respiratora za uredno funkcioniranje, potvrdila nam je dr. Samija Ropar, pomoćnica ravnatelja.

Preraspodjelom djelatnika, dodatnim naporima i prekovremenim radom medicinskih sestara i liječnika uspijevaju sve pokriti, ali obzirom na preraspodjelu i preopterećenosti, prvenstveno anesteziologa, bili su prisiljeni smanjiti hladni operacijski program za 40 posto.

– Operiraju se svi hitni pacijenti, onkološki pacijenti, a koliko mogućnosti dozvoljavaju pacijenti se pozivaju i na tzv.hladne operacije, doznali smo od dr. Ropar.

omicron