KABA

Samo tjedan dana od prve inicijative, uslijedio sastanak Grada, vrtića i Korane o smanjenju cijena smještaja za dužih izostanaka mališana

– Sastanak je uslijedio vrlo brzo i mogu reći da smo zadovoljni, komentirala je Marina Novaković Matanić, predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Korana, današnji sastanak s predstavnicima Grada i oba dječja vrtića.

Udruga je, podsjetimo, prošli tjedan, a nakon što su se roditelji požalili na plaćanje vrtića dok mališani ne idu u njih, predložila sastanak Gradu i karlovačkim vrtićima i zatražila pravedniju naplatu: i umanjenje cijene i kraći period izostanka iz vrtića kada se smještaj ne plaća.

Grad je odmah tada rekao da jest za sastanak i pronalazak najboljeg rješenja za sve, a danas je već i održan, s pročelnicom Draženkom Sila Ljubenko i ravnateljicama vrtića Dankom Pavletić i Anitom Štefanac.

– Za sada smo zadovoljni kako je sastanak išao i kako pregovori oko umanjenja cijene idu. Dogovoreno je da pričekamo odgovor Državnog inspektorata na naše pitanje mogu li biti naplaćivane usluge koje nisu konzumirane, a kada ga dobijemo, sastat ćemo se u istom sastavu, najavila je Novaković Matanić.

Nada se da će i ubuduće sastanci biti plodonosni, a zajedničko rješenje ubrzo pronađeno.

– Nadam se da ćemo na kraju naći zajedničko rješenje. Grad i vrtići nemaju ništa protiv, dapače, davali su svoje sugestije. Načelno smo se dogovorili da, donese li se takva odluka, bude za djecu koja radi bolesti ne pohađaju vrtić. Apeliram na roditelje, ako se donese, da potvrde od doktora i pedijatara stvarno budu za bolesnu djecu, poručila je.

Vrtići sada smještaj ne naplaćuju u slučajevima dužeg izostanka zbog bolesti djeteta, nakon odluke upravnog vijeća ustanove.