Pokušaji prelaska ovdašnjih rijeka ponovo kobni za ilegalne migrante – U Korani se utopila Afganistanka

Pokušaji prelaska ovdašnjih rijeka i dalje su kobni za ilegalne migrante: u Korani kod Slunja jučer se utopila Afganistanka.

Policija je danas izvijestila da se utapljanje dogodilo jučer, a nesretna je žena bila među nekoliko svojih sunarodnjaka. Svi oni zatražit će azil u našoj zemlji.

– Jučer, 1. prosinca u jutarnjim satima, karlovačka je policija u mjestu Točak, grad Slunj, na obali rijeke Korane pronašla nekoliko stranih državljana, dok je daljnjim postupanjem utvrđeno kako se jedna ženska osoba iz grupe, prilikom prelaska rijeke Korane, utopila. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o državljanki Afganistana koja se poskliznula i pala u rijeku. Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o državljanima Afganistana koji su nezakonito prešli državnu granicu, a koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj. O svim prikupljenim informacijama ovog događaja bit će obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, objavila je PU karlovačka.