Svetić našao rješenje za Aktualac: Pita jedan vijećnik vlasti, jedan oporbe pa koliko ih stigne na red u 60 minuta

Nakon što su se na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća oporbeni vijećnici požalili da ne stižu na red na Aktualcu iako su se prijavili jer vijećnici HDZ-a dugo postavljaju pitanja pa onda još i traže pojašnjenja, danas je predsjednik Marin Svetić (HDZ) uveo pravilo “jedan za jedan”. I lijepo im to na početku sjednice – online, ne uživo – predstavio.

-Pitanja će postavljati, kako su se javljali, 1 vijećnik iz pozicije, 1 iz opozicije. Znači, jedan za jedan i nastavljamo po slijedi kako su se javili. Aktualni sat će trajati, sukladno Poslovniku, 60 minuta, najavio je Svetić, objavivši točno vrijeme: 17.11 sati.

I tako je i bilo. Otvorio je Aktualac Josip Obranović (HDZ), nastavila Draženka Polović (Možemo), a završila njena stranačka kolegica Ana Matan. Odgovore su im dali pročelnici, direktori gradskih tvrtki i gradonačelnik i njegova zamjenica, a Svetić pazio da se svi, i oni koji pitaju i oni koji odgovaraju, drže predviđenog vremena. Zaključio je Aktualac sat kasnije, u 18.15.

– Pitanja su postavila 4 vijećnika iz pozicije, 4 iz opozicije, ukupno 21 pitanje. One koji, na žalost, nisu dobili priliku, pozivam da svoja pitanja dostave u Grad i dobit će odgovore pisanim putem, pozvao je Svetić.

Sjednicu vijećnici nastavljaju raspravom o smanjenju prireza i poreza na potrošnju od 1. siječnja iduće godine.

error: Content is protected !!