KABA

U Krašiću se obilježava 70 godina od dolaska Alojzija Stepinca u sužanjstvo

Župa Presvetog Trojstva u Krašiću slavi 70 godina od dolaska Alojzija Stepinca 5. prosinca 1951. godine kao Zagrebačkog nadbiskupa u Krašić u sužanjstvo na daljnje odslužavanje svoje nepravedne kazne.

Uz drugu nedjelju došašća misno slavlje predslavio je varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak, a propovijedao je postulator za kauze bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja, prelat njegove svetosti.

Na svetoj misi pjevao je domaći župni zbor “Josip Vraneković” pod ravnanjem časne sestre Katerine Penić-Sirak, Služavke Maloga Isusa, a orguljašica je bila  časna sestra Valerija Sakač, Služavka Maloga Isusa.

Ovo je jubilarna godina, kada Krašić slavi punih 100 godina od rođenja krašićkog župnika Josipa Vranekovića koji je dočekao Alojzija Stepinca i bio s njime do njegove smrti.

Ujedn.o na samu 23. obljetnicu Beatifikacije našeg bl. Alojzija Stepinca, 3. listopada ove godine, blagoslovili su i otvorili za sve hodočasnike i častitelje bl. Alojzija Stepinca potpuno obnovljeni Spomen dom bl. Alojzija Stepinca u kojega je prije punih 70 godina došao Alojzije Stepinac.

Na svetoj misi predstavljene su i blagoslovljene nove korice (okovi) za novi Evanđelistar Župe Krašić, a koje su Župi na dar i Blaženiku u zagovor poklonili dvojica Rektora: mons. Antun Sente, ml., rektor “Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu” i preč. Matija Pavlaković, rektor “Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu”.