KABA

Žurne službe grada Karlovca i ove nedjelje posjetile djelatnike Covid odjela Opće bolnice Karlovac

Vatrogasci, Crveni križ, hitna i policija i ove su nedjelje pružili podršku djelatnicima Opće bolnice Karlovac, s naglaskom na one koji rade na Covid odjelu.  Simbolično su im zapljeskali te dali do znanja da imaju podršku svih žurnih službi grada Karlovca.

-Zdravstveni djelatnici  već 20 mjeseci samo rade svoj posao. Rade s bolesnicima koji se ne stignu oprostiti sa svojim bližnjima, koji obitelji ne stignu reći zbogom. Rad je, kako kažu moje kolegice i kolege, puno teže podnijeti psihički nego fizički. Kada vas nakon 20 mjeseci neko dođe posjetiti i to u Adventu koji je najljepši dio godine to nam govori da nismo sami, istaknula je Karolina Vižintin, Glavna sestra OB Karlovac.

Ovom prilikom upaljena je i druga adventska svijeća. Čast je ovoga puta pripala policiji.

-Ispred ministarstva unutarnjih poslova i službe Civilne zaštite danas smo zapalili drugu adventsku svijeću zbog podrške svim djelatnicima i djelatnicama na Covid odjelu OB Karlovac, kazao je Dražen Lauš, Načelnik PP Karlovac.

Podrška kolega puno znači. Osobito u ovim trenutcima kada je stanje u bolnici teško. Puno se radi, fali zdravstvenih djelatnika, a susretanje sa smrti  pacijenata je svakodnevno. Potvrđuje to i mladi liječnik Luka Romančuk, specijalizant psihijatrije, koji je na Covid odjel kao ispomoć stigao prije tjedan dana.

-Teško je, teško je naročito sestrama koje su u čudnim smjenama, dolaze na ispomoć s ostalih odjela, OHBP-a. Organizirano je tako kako je organizirano, snalazimo se dobro, ali nije nešto što bih volio da se proživljava dulje vrijeme, kazao je doktor Romančuk.

Žurne službe će i druge dvije nedjelje dolaziti u posjet zdravstvenim djelatnicima, zajedno s njima zapaliti svijeće na adventskom vjenčiću te tako zajedno dočekati najljepši dan u godini.