KABA

Veleučilište u Karlovcu nema problema s COVID potvrdama – za studente nisu obvezne, većina zaposlenih ih ima, a mjera se pridržavaju svi

Dok na nekim zagrebačkim fakultetima studenti imaju problema s primjenom COVID potvrda, karlovačko Veleučilište, djelatnici i studenti, takvih problema nemaju.

Potvrde se za studente ne primjenjuju, a 90 posto djelatnika ima COVID potvrde.

– Provodimo naložene mjere, opće mjere koje podrazumijevanju nošenje zaštitnih maski, distanca i dezinfekcija pa sve do najnovijih mjera koje su uvedene u javnom sektoru, a to su obavezne COVID potvrde za zaposlenike, odnosno, potvrde i rezultati testiranja. Ja bih pohvalio zaposlenike i studente u pridržavanju mjera: do sada nismo imali eskalaciju COVID-a zbog dobre organizacije, je to napor i izazov, ali dobro se držimo, nismo imali eskalaciju i funkcioniramo koliko toliko normalno. Ministarstvo i druga nadležna tijela za sada nijsu naložila obavezno provođenje COVID potvrda za studente, a ukoliko bude promjena, Veleučilište će postupiti sukladno mjerama, izjavio je za Trend Kristijan Čujko, glavni tajnik Veleučilišta.