KABA

Simboličan pljesak ispred covid odjela digao na noge pacijenta koji je izašao na balkon i pozdravio sve

Pljesak za zdravlje

Na treću nedjelju Došašća žurne službe grada Karlovca posjetile su djelatnike na covid odjelu Opće bolnice Karlovac kako bi im dali podršku, a pacijentima znak da nisu sami u ovoj borbi s koronavirusom.

Djelatnici Crvenog križa Karlovac, Hitne medicinske pomoći, Gorske službe spašavanja i Policijske uprave Karlovačke simbolično su zapljeskali i zapalili treću svijeću na adventskom vijencu ispred covid odjela opće bolnice. Medicinsko osoblje pozdravilo ih je na vratima, puno im to znači, potvrdila je magistra sestrinstva i primalja Dijana Žilić.

– Sada su nam srca osjetno ispunjenija kad smo vidjeli vas. Danas ovdje radi jako vrijedan tim koji je sastavljen od primalja, medicinskih sestara i liječnika koji su u covid ambulantu došli s raznih odjela i službi i koji daju sve od sebe za ono što je najpotrebnije. Tako svaki dan od 7 ujutro do 10 navečer., rekla je Žilić.

Pljesak je čuo i pacijent s najvišeg kata, koji se već gotovo oporavio pa je uspio mašući rukama pozdraviti sve prisutne s balkona.

Branka Hastor ispred Crvenog Križa Karlovac osvrnula se na akciju.

– Sljedeće nedjelje vidimo se ponovno, sljedeće nedjelje će sigurno biti više osoba i volontera crvenog križa, bližimo se Božiću pa će tu biti i sitni neki poklončići, kazala je Hastor.

Nije ovo pljesak samo zdravstvenim djelatnicima, već i pacijentima kako bi se što uspješnije oporavili znajući da nisu zaboravljeni, da ima ljudi izvan bolnice koji misle na njih i žele im što brži oporavak.

omicron