Dani draganića

Birač uoči sjednice Gradskog vijeća: Apeliram na vladajuće da sjednica bude uživo, ovo je jedna od najvažnijih, usvajamo proračun

– Apeliram na vladajuće da sjednica Gradskog vijeća u srijedu bude uživo, ne online. Ovo je jedna od najvažnijih, usvaja se proračun, a nema niti jednog razloga da se ne održi uživo, poručio je s današnje pressice gradski vijećnik Dimitrije Birač.

Podsjetio je da nismo ni u kakvom lockdownu, da se održavaju predstave, koncerti, da ostali gradovi sjednice vijeća održavaju uživo, kazao da razumije što Županijska skupština nije bila uživo jer je vijećnika, pročelnika, direktora više od 50, ali s karlovačkim Vijećem to nije slučaj.

To je, po njemu, prva kontradikcija, druga je vezana za gradonačelnika.

– Gradonačelnik je nedavno rekao da se ne boji oporbe jer oporba nije kvalitetna da njega gura u misiji prema boljem Karlovcu pa mi nije jasno: ako je oporba tako loša, čemu onda taj evidentan strah da se moraju koristiti politički manevri kako bi se sjednica stavila online, upitao je Birač.

Zato će on u srijedu na sjednicu Gradskog vijeća doći, a poziva i ostale vijećnike da učine isto.

– Cijepljen sam, prebolio sam koronu, imam potvrdu, dakle mene u srijedu ništa ne sprečava da dođem ovdje i sudjelujem u Gradskom vijeću. Pozivam sve gradske vijećnike da učine isto i da sudjelujemo uživo. Ukoliko se dogodi da do srijede bilo tko od vijećnika, uključujući i mene, dobije koronu, mogu se priključiti od kuće. Gradske službe su tu da se pobrinu da su prozori otvoreni, da se dezinficira, da, ako nekome nije dopušteno zbog bolesti doći na sjednicu, se priključi online, rekao je Birač.

Ne vidi razlog da sjednica bude online, doći će u Veliku gradsku vijećnicu, a nada se da će to učiniti i ostali i da će sjednica biti uživo. Uostalom, tamo će biti i predsjednik i tehnička pomoć.

– Apeliram još jednom da se Gradsko vijeće odvije uživo, a vladajućima poručujem da prestanu s tim političkim manevrima, posebno ako vjeruju da je oporba slaba, kao što govore, poručio je Birač.