Dani draganića

Čak 256 prekršaja tijekom vikenda; vozaču novčanik tanji za 15.300 kuna

Karlovačka je policija tijekom proteklog vikenda evidentirala 256 prekršaja, a od toga se 30 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 43 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 45 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 13 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

-Policijski službenici su u subotu 11. prosinca u naselju Erdelj, općina Generalski Stol kontrolirali 33-godišnjaka za kojeg su utvrdili da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. S obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prekršaja jučer je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 15.300 kuna i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom, izdvojili su u priopćenju.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ogulinu, a iznosila je 2,44 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 153 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.