KABA

Glazbena škola predstavila multimedijalnu razglednicu

Rezultat projekta Tesla Ozalj Festival 2021.

U Glazbenoj školi predstavljena je multimedijalna razglednica koja je rezultat projekta Tesla Ozalj Festivala 2021. Projekt je uspješno provela Glazbena škola Karlovac u partnerstvu sa Srednjom školom Duga Resa i Obrtničkom i tehničkom školom Ogulin.

Tesla Ozalj Festival je turistički projekt koji promovira različita zanimanja. Ovog ljeta tako su se promovirali glazbeni instrumentalist, glazbenik teoretičar, medijski tehničar, grafički dizajner i tehničar za željeznički promet.

Koliko je festival značio za grad Ozalj i mlade ljude, ispričala je gradonačelnica Lidija Bošnjak.

– Drago mi je da smo projekt ipak održali unatoč pandemiji. Projekt smo uklopili u naše ljetne aktivnosti na kupalištu što je obogatilo sadržaje. Cilj je bio izvesti mlade van, da nisu samo na računalima i mobitelima, te dovesti mlade iz drugih sredina na naše kupalište s lijepim pogledom na hidrocentralu, rekla je Bošnjak.

Ovo je samo jedan u nizu uspješnih projekata u školstvu, smatra županijska pročelnica Marija Šćulac.

– Ova e- razglednica će pokazati predivna područja Ozlja i Karlovačke županije. Hvala vam puno što ste nam pokazali u praksi kako izgleda povezati mladost, obrazovanje i gospodarstvo, rekla je Šćulac.

Glazbena škola Karlovac proglašena je najuspješnijom školom u RH za 2021. godinu. Može se reći da su pojekti koje provode, između ostaloga, zaslužni su za ovaj status.