Dani draganića

Hoće li popiti kavu? Birač poručio predsjedništvu Vijeća da se vide sutra ujutro u Vijećnici

Loptanje priopćenjima se nastavlja. Prvo Dimitrije Birač o održavanju online sjednice karlovačkog Gradskog vijeća, pa predsjednik Vijeća Marin Svetić vraća Biraču odgovor da je takav oblik sjednice dogovorilo Predsjedništvo Vijeća i danas nastavak. Stiglo je novo priopćenje Dimitrija Birača koji je poručio kako se sutra u 9 ujutro vide u vijećnici.

Na moj apel da se sjednica GV održi uživo te na moju izjavu da se radi o političkom manevru vladajućih kojima je kudikamo lakše ‘odraditi’ sjednice online, predsjednik GV-a g. Svetić odgovorio mi je da je odluka “donijeta dogovorno na sjednici Predsjedništva GV i sukladno mjerama i preporukama Stožera CZ RH i HZJZ”.
Moram konstatirati da je ovo dvostruko proturječna pisana izjava g. Svetića, čime se samo dodatno potvrđuje da je riječ o političkom manevru vladajućih.
Prva proturječnost je u tome što nije Predsjedništvo donijelo odluku, nego upravo gradonačelnik Mandić i to na posljednjoj sjednici. Ovo se može vidjeti i na video snimci koju šaljem (za one koji žele vidjeti još kraću snimku, evo link na sjednicu: https://youtu.be/dDNn3BqUWSI?t=20640) i iz koje je očigledno da g.Mandić predlaže vrijeme održavanja sjednice, a g. Svetić to prihvaća i konstatira.
Druga proturječnost se vidi iz Odluke koju su dobili svi županijski zastupnici u kontekstu održavanja Skupštine online. Naime, ovdje je očigledno da je problem ukoliko je u neadekvatnom prostoru više od 50 ljudi. Ponovit ću da je u Gradskom vijeću 21 vijećnik, kao i to da su svi gradovi, pa tako i Zagreb, održali svoje sjednice uživo.
Također, napomenut ću da je prije kojih mjesec dana za vrijeme zadnje sjednice GV-a koja je bila uživo, bilo gotovo tisuću novozaraženih više od COVID-a, nego što je to danas. Pritom je pomalo cinično tvrditi da je vladajuća stranka bilo što uradila, pa tako izmanevrirala online sjednicu GV-a jer se tako dogovorila s oporbom. Vladajući su inače poznati po suradnji i dogovoru.
Predsjedništvu poručujem da se vidimo sutra ujutro u vijećnici.
Hoće li popiti kavu, saznat ćemo sutra.