KABA

Održana edukacija za sve koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama

Rajska ptica- udruga za osobe s intelektualnim teškoćama Karlovačke županije domaćin je dvodnevne edukacije stručnjaka s ovog područja, a cilj je jačanje kompetencija stručnjaka u radu s osobama s intelektualnim teškoćama i njihovim obiteljima.

Svi oni koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama, na ovoj edukaciji u sklopu europskog projekta PLAN- Planned Lifetime Assistance Network, imali su priliku naučiti razlike u intelektualnim poteškoćama kod ljudi, kakav pristup trebaju imati prema osobama s intelektualnim teškoćama te kako olakšati obiteljima. Predavanje je održala magistra edukacijske rehabilitacije Mirjana Jakovčev.

Važno je da se okolina senzibilizira za potrebe osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih roditelja, da znaju komunicirati i pristupiti im, istaknula je predavačica Mirjana Jakovčev.

Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije ‘Kamenčići’. Osim u toj županiji, edukacije se provode i u Koprivničko-križevačkoj i Karlovačkoj županiji.