Dani draganića

Počinje cijepljenje djece od 5 do 11 godina; pitali smo vas hoćete li cijepiti djecu

Djeca u dobi između pet i jedanaest godina od ovog se tjedna mogu cijepiti protiv koronavirusa. Za cijepljenje je registrirano Pfizerovo – Biontech cjepivo Comirnaty koje se daje u dvije doze po 0.2 ml s razmakom od tri tjedna.

Roditelji ili skrbnici koji žele da se njihova djeca cijepe, za cijepljenje protiv COVID-19 trebaju se javiti izabranom pedijatru, izabranom liječniku primarne medicine,  ili nadležnom školskom liječniku.

Cijepljenje kod nadležnog školskog liječnika za djecu školske dobi od šest do 11 godina organizirano je na način da roditelj/skrbnik djeteta obavezno prethodno naruči dijete na cijepljenje u Službu za školsku medicinu. Narudžbe se primaju svaki dan na telefon 047/411-286 u vremenu od 13 do 15 sati ili na e-mail skolska.karlovac@zjzka.hr. Cijepljenje će biti organizirano u ambulanti školske medicine u ZZJZ Karlovačke županije.

Upitali smo građane kako komentiraju dolazak cjepiva za djecu. Evo što kažu:

– Je li to dobro, ne znam. Ja znam da sam se ja cijepila s dvije doze, planiram i booster uzeti. Mislim da kad bi odrasli preuzeli svoju odgovornost i procijepili se svi, uopće o cijepljenju djece ne bismo trebali razgovarati. Osobno za svoje dijete ću razmisliti, ali znam da ću ja napravit, kao i moja obitelj, sve što možemo da zaštitimo dijete. U svakom slučaju uzimam u obzir da ću i dijete cijepiti koje sad ima četiri godine. O tome treba možda malo razmisliti kad su djeca u pitanju ali ja sam pobornik cijepljenja, rekla nam je Petra Juraić Pavlačić.

– Ja sam za cijepljenje, trebamo svi stati u red i dati svoj doprinos, rekla je Marijana Vukošić.

– Mislim da je to potrebno, cijepljenje je apsolutno potrebno, pogotovo mala djeca. Vidim da u školama svako malo pa je netko pozitivan. Apsolutno sam za cijepljenje, rekao je Zlatko Jurina.

– Mislim da o tome trebaju odlučiti roditelji, ja sam se cijepila triput, bila je kratka Marica Špoljarić.

Bili je i onih koji su protiv, evo kako su komentirali na Facebook stranici Trenda:

– Nadam se da svi roditelji misle isto! I da neće svoje dijete izložiti eksperimentu da bi se nekome punili džepovi!

– Samo bolestan um može djecu cijepit protiv covida!