Dani draganića

Četvrta sjednica Skupštine Karlovačke športske zajednice

Skupština Karlovačke športska zajednica održala je četvrtu sjednicu na kojoj je usvojen plan sredstava za sufinanciranje javnih potreba u sportu Grada Karlovca u 2022. godini. Prihodi iznose 9 tisuća i dvjesto kuna, a jednako toliko i rashodi.

Tekuće donacije u novcu za sportske udruge članice Karlovačke sportske zajednice iznose 3 milijuna 465 tisuća kuna, tekuće donacije za djelatnost Karlovačke sportske zajednice iznose 2 milijuna 590 tisuća kuna, a za korištenje sportskih dvorana 2 milijuna 780 tisuća kuna.

Bila je ovo prilika i za kratki osvrt predsjednika Karlovačke športske zajednice Željka Šančića na još jednu izazovnu sportsku godinu u kojoj su sportaši unatoč teškoćama uspjeli ostvariti odlične rezultate. Šančić se ovom prilikom zahvalio i onima koji rade sa sportašima, svim sportskim djelatnicima, trenerima, profesionalcima i volonterima koji ulažu sebe i svoj rad kako bi sportaši zasjali u punom sjaju.

Puno puta uspjeh sporta mjerimo kroz osvojene medalje i kroz broj pehara, ali ja bih se usudio reći da medalja najvećeg sjaja je to što kroz šport uspijemo odgojiti dobre ljude, da im pomognemo da ne krenu stranputicom, da ih naučimo da se nose i sa pobjedom, da se u pobjedi ne uzvise, ali isto tako da se znaju nositi sa porazom, da ne pokleknu, nego da se nakon neuspjeha dignu i nastave dalje. I ta dobrobit koju šport da našim mladim ljudima je nemjerljiva. Sredstva koja očekujemo za šport trebaju biti veća i, nadamo se, biti će veća, ali sredstva koja se usmjersvaju prema športu nisu trošak, sredstva uložena u šport su investicija u mlade ljude i u bolju budućnost, zaključio je Šančić.

Ovom je prilikom usvojen i Pravilnik o uvjetima i kriterijima za raspodjelu financijskih sredstava sportskim udrugama. U članstvo Karlovačke sportske zajednice primljeni su Veslački klub “Karlovac”, Pikado klub “Crna mamba” i Teniski klub “Tag”. Iz članstva je pak brisan Taekwondo klub “Tigar”, koji je dostavio odluku o prestanku rada.