KABA

Novi bibliobus Karlovačke knjižnice pristupačan osobama s invaliditetom i starijima

U planu je nabava novog bibliobusa

Karlovačka gradska knjižnica ‘Ivan Goran Kovačić’ ima bibliobusnu službu koju čine dva vozila puna knjiga, a koji omogućavaju da knjige dođu do svih koji žele čitati. U sklopu europskog projekta planirana je nabava novog bibliobusa.

U sklopu europskog projekta ‘Čitanje je važno, uključuje nas snažno’ u karlovačkoj gradskoj knjižnici organiziraju 25 radionica za djecu i mlade do 25 godina, te za osobe s invaliditetom. Novi bibliobus bi bio prilagođen svima, objasnila je voditeljica projekta Anita Malkoč Bišćan.

– Zato nabavljamo novi bibliobus koji će imati i pokretnu rampu gdje će osobe s invaliditetom moći koristiti usluge bibliobusne službe, ali isto tako i za osobe starije životne dobi, 54 plus, gdje ćemo imati čitateljske klubove u općinama Saborsko, Krnjak, Rakovica i Barilović. Što se tiče radionica za djecu i mlade to su čitateljski debatni klubovi, kvizaške radionice i radionice kockica pričalica s kojima ćemo se predstaviti i dolaziti novim bibliobusom. Na području cijele županije biti će i nekoliko književnih susreta za djecu i mlade, rekla je Malkoč Bišćan.

Bibliobus ima 77 stajališta i pokriva 16 jedinica lokalne samouprave u Karlovačkoj županiji. Gradska knjižnica za sada ima dva vozila koji još uvijek dobro služe. Karlovačka županija financira sve potrebe bibliobusa, a Grad Karlovac financira zaposlenike, rekla je ravnateljica Jasmina Milovčić.

Podsjetimo, osim knjižnica i bibliobusa tu je i online mogućnost posudbe i čitanja knjiga za sve korisnike knjižnice putem aplikacije ZakiBook.