Dani draganića

Rebelsi svim učenicima Oš Draganići darovali ilustrirane Biblije

Udruga veterana satnije Rebels povodom božićnih blagdana podijelila je ilustrirane Biblije učenicima i djelatnicima Osnovne Škole Draganići. Tako je svaki učenik škole, od 1. do 8. razreda, dobio primjerak Bilije za djecu. Predsjednica Rebelsa Ana Kasunić vjeruje kako će im one biti na korist.

-Na knjigama piše dječja Biblija, ali mi smatramo da je to knjiga za sve uzraste i svi je mogu čitati. Mi ovu knjigu povezujemo s našim boravkom u Domovinskom ratu, jer smo mi tada nosili krunicu oko vrata i svaki dan smo molili Boga da preživimo. Vjerujemo da nas je vjera na neki način i spasila, istaknula Kasunić. 

U Osnovnoj školi Draganići zahvalni su Rebelsima na darovanim Biblijama.

-U ovo predbožićno vrijeme radujemo se svakom poklonu. Naročito se radujemo poklonu koji će dugo trajati, poput ilustrirane Bibije za  kojom će učenici i kada prođu blagdani posegnuti, rekla je Marica Jurčić, Ravnateljica Osnovne škole Draganići. 

Ovo je bila prilika da Rebelsi učenicima ispričaju  svoj ratni put, ali i aktivnosti koje danas provode kao udruga. Jedna od njih je  jednodnevni izlet crtom bojišnice na kojem su 2019. godine sudjelovali učenici škole Draganići.

-Obišli smo sva mjesta koja su značajna u Domovinskom ratu u Karlovačkoj županiji. To je bio jedan prekrasan izlet gdje su djeca naučila, vidjela i čula od samih branitelja kako je to bilo, kazala je Kristina Vrbanek, nastavnica povijesti u OŠ Draganić te dodala kako njihova škola nastoji istinu o Domovinskom ratu ispričati učenicima, ne samo kroz nastavu, već i izvannastavne aktivnosti, izlete i posjete značajnim lokacijama. 

Rebelsi će nadolazećih dana Biblije za djecu podijeliti i drugim osnovnoškolcima na području Karlovačke županije.