KABA

Nakon prošlogodišnje pauze svečano otvoren Advent u Karlovcu

Nakon prošlogodišnje pauze otvoreno je još jedno izdanje karlovačkog Adventa. Tako će Šetalište Franje Tuđmana tijekom dva tjedna krasiti božićni ukrasi, dobra ugostiteljska ponuda, ali i koncerti te razne radionice.  Božićnu čaroliju u gradu na četiri rijeke otvorio je Gradonačelnik Damir Mandić uz umjetan snjeg i nastup Puhačkog orkestra Grada Karlovca.

-Kao i prijašnji, ovaj Advent je zadržao duh obiteljskog, karlovačkog Adventa. To nam je bio cilj. Naravno da mi želimo da nam dođu i ljudi iz drugih gradova, ali njegova posebnost je to što je on onako naš – karlovački, istaknuo je karlovački gradonačelnik.

Svakog dana Adventa za posjetitelje je osmišljen dječji, obiteljski i zabavni program. Djeca će tako sve do 31. prosinca imati priliku uživati u prikladnim predstavama, radionicama, facepaintingu, pričaonicama, dječjim koncertima i drugim zabavnim sadržajima. Dok je u kasnijem večernjim satima program prilagođen nešto starijom publici. Većinom nastupaju domaći izvođači od, no u nedjelju 25. prosinca u Karlovac stiže Neno Belan, a dan nakon Dino Dvornik Tribute band. Podsjetimo, Advent završava novogodišnjom proslavom uz koncert Black&hite banda te Gospodara Tambura. Zanimljivost je i kako Advent ove godine nije samo vezan uz Glazbeni paviljon i Šetalište Dr. Franje Tuđmana.

-Obrtnici su u Haulikovoj isto organizirali adventska događanja. Mislim da je to jedan kvalitetan dodatak. Franjevci već više godina, ali ove godine na poseban način obilježavaju Advent. Cilj nam je na više lokacija organizirati adventska događanja, dodao je Mandić. 

Niti ove godine ne može se zanemariti ugostiteljska ponuda. Tradicionalno tu su burgeri, hot dogovi, buncek, kobasice i ostale adventske delicije. Od slastica tu su germknedle, fritule, vafli, cimet rolice, palačinke. Naći će se i obavezno kuhano ali i topli kokteli, vruća čokolada, glogga, cider te topli čaj.

Inače organizacija Adventa, zajedno s porslavom Nove godine Grad Karlovac je koštala oko milijun kuna.