KABA

U Zorin domu dodjeljene nagrade Glazbenoj školi Karlovac za najbolju glazbenu školu u Hrvatskoj, a Snježani Mrljak za najbolju ravnateljicu

Glazbena škola Karlovac je na Plenumu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga proglašena za najuspješniju glazbenu školu u Hrvatskoj za 2021. godinu, a njena ravnateljica Snježana Mrljak za najuspješniju ravnateljicu. Tim povodom u Zorin domu je održan svečani koncert i dodjela nagrada.

-Presretni smo jer smo najstarija i najuspješnija glazbena škola za 2021. godinu. Uzbuđeni smo i počašćeni dolaskom naših gostiju. Morate znati da je prvi put nakon 60 godina postojanja društva, ovakva svečanost se odvija izvan Zagreba, kazala je Snježana Mrljak, ravnateljica Glazbene škole Karlovac. 

Osim što je njena Glazbena škola proglašena najboljom u Hrvatskoj, Snježana Mrljak najbolja je ravnateljica u 2021. godini. Ističe kako je riječ o lijepo priznanju.

-Lijepi je to osjećaj. Počašćena sam i iznenađena sam. Ja samo radim svoj posao, a nadam se da to ipak neko vidi. Smatram da ono što radim je za zajednicu, istaknula je Mrljak.

Razlog proglašenje karlovačke glazbene škole najboljom u Hrvatskoj su i brojni europski projekti koje provode, dobro posjećeni koncerti i aktivnosti koje su pokrenuli ove godine, ali prije svega državna i međunarodna priznanja koje su osvojili učenici i djelatnici Glazbene škole Karlovac. Ravnateljica najavljuje nove pobjede u 2022. godini.

-Ova nagrada obavezuje. Imamo velike planove za 2022. godinu, tako da se nadamo da će biti puno projekata koje smo prijavili na Ministarstvo kulture i Ministarstvo turizma, tako da se nadam da ćemo završiti sve što smo započeli i neke nove projekte otvoriti, zaključila je najuspješnija ravnateljica u Hrvatskoj. 

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, Gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić.

Ples