Dani draganića

Otvoren prvi Obrtnički božićni sajam: Cilj promocija obrtnika i njihovih proizvoda

U sklopu Adventa u Karlovcu je otvoren prvi Obrtnički božićni sajam kojemu je cilj promocija obrtnika i njihovih proizvoda. Sve se odvija u dvorištu Obrtničkog centra u Haulikovoj ulici i traje do 23. prosinca.

-Nudimo hrvatski proizvod, nudimo proizvode grada Karlovca i Karlovačke županije, ono što puno ljudi ne zna da ima u našem gradu. Ovo je prilika da vide, probaju i kupe, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković koji je dodao kako  su vremena za obrtnike uvijek neizvjesna te da je ovo način da im se pomogne. 

-Sajam je odličan, ideja je savršena, jako lijepo. Prvi puta da se nama malima neko posveti, osjećamo se baš jako dobro, kazala je obrtnica Đurđica Ribar. 

U sajam su se uključile i Mješovito industrijsko obrtnička škola te Trgovačko ugostiteljska škola koje su između ostalog zadužene za dobru ugostiteljsku ponudu.

-Nudimo proizvode koji su inače u našem asortimanu, to su božićni keksi, kuglof,  božićnu zvijezdu, znači pekarske proizvode, a od ove godine radimo i potpuno prirodne kozmetičke proizvode, labeli i kremen za ruke i lice, za koje su zaslužni naši kozmetičari, rekla je Snježana Erdeljac, ravnateljica MIOŠ-a. 

Tijekom tjedan dana trajanja Sajma neće ne dostajati niti zabavnog sadržaja. U ponedjeljak, 20. prosinca na sajmu nastupa Karlovački tamburaški orkestar, dan nakon Tamburaški sastav Boemi. U srijedu će u Obrtničkom centru nastupiti učenici Glazbene škole Karlovac i Učeničkog doma. Posljednjeg dana  božićnog sajma, 23. prosinca nastupa Tamburaški sastav Merak.

Napomenimo kako sajam ima humanitarnu svrhu. Sav prihod od ugostiteljske ponude na sajmu ide za humanitarne svrhe u korist udruge Jak kao Jakov.