Dobra atmosfera i velik broj posjetitelja i ove godine na Adventu na Turnju

Advent na Turnju i ove je godine okupio brojne mještane ove gradske četvrti na prostoru uz Crkvu Blaženog Alojzija Stepinca. Iako je glavni Advent onaj u Karlovcu, na karlovačkoj Promenadi pokazalo se kako je mnogi ipak draži ovaj skromniji, ali jednako topao Advent. Sve je započelo nastupom Dječjeg zbora i tamburaša Osnovne škole Turanj. Mještani su upalili i četvrtu adventsku svijeću, a uslijedila je fešta uz nastup KUD-a Turanj. Inicijator Adventa na je Udruga Naš Turanj, koja se zajedno sa mještanima pobrinula za fine, ali i besplatne blagdanske slastice.

-Jako smo veseli da je došao ovaj dan. Puno nam je srce što vidimo ovoliko ljudi i dječice da je došlo. Tu je kuhano vino, čaj, fritule, imamo dosta toga, a ja se nadam da će za sve biti dovoljno svega, kazala je Nataša Lemić, predsjednica Udruge Naš Turanj.

S obzirom na veliku posjećenost i zainteresiranost Turanjčana organizatori nagodinu žele pripremiti još bogatiju proslavu Adventa.

-Razmišljamo o tome da bi mogli produžit Advent na dva, tri dana. Sada je Advent jedan dan, ali ovo uređenje ostaje do poslije Nove godine tako da se svi mogu doći poslikat i uživati u ovome što smo pripremili, zaključila je Lemić.