Adventska utrka u Karlovac privukla 300-ak sportaša i rekreativaca: Trčali uz božićnu glazbu, miris blagdanskih delicija i ukrašene ulice grada

Drugo izdanje utrke Advent run u Karlovac je privuklo 300-ak atletičara, sportaša i rekreativaca. Na Advent u Karlovcu stigli su iz cijele zemlje kako bi sudjelovali na cestovnoj utrci koja se ove godine sastojala od dva kruga, kraćeg od 500 metara i dužeg od 2.500 metara. Trčalo se karlovačkom jezgrom uz božićnu glazbu, miris blagdanskih delicija i ukrašene ulice grada.

-Nakon jedne godine pauze ponovno smo ovdje. Utrka ponovno na tri kilometra. Malo smo izmijenili stazu u odnosu na pretprošlu godinu. Utrka privlači trkače i nadam se da će se stvari normalizirati i da ćemo ponovno uživati u trčanju kao što smo i prošlih godina, istaknuo je Robert Franjković, organizator utrke te dodao kako se trka dobro uklapa u ambijent Adventa u Karlovcu.

Prvo mjesto odnio je Dorijan Miškulin iz Zagreba koji je oborio rekord utrke, a u ženskoj konkurenciji je najbolja bila Marta Svrtan iz Zagreba.

-Ovu utrku smo iskoristili kao trening da razbijemo zimsku monotoniju. Lijepa je utrka i lijep je ambijent, rekao je pobjednik utrke Dorijan Miškulin.

-Drago mi je da sam pobijedila i da sam otrčala ovu utrku. Sviđa mi se kako je organizirana utrka i sviđa mi se atmosfera, kazala trkačica Marta Svrtan. 

Uz sportaše na Adventskoj utrci natjecala se i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, koja se inače rekreativno bavi trčanjem.

-Ovo je moja prva utrka u životu, bilo je adrenalina, ali humanitarnog je karaktera pa možemo činiti dobro na ovaj način, a meni osobno koristi za moje duševno i fizičko zdravlje, kazala je Furdek Hajdin. 

Inače uz Adventsku utrku, za koje  se organizatori nadaju kako će postati tradicionalna u Karlovcu se trči i Karlovački Cener. Tako Karlovac ponovno postaje grad atletike i trčanja te je prepoznat u hrvatskim i svjetskim atletskim krugovima.