Dani draganića

U Socijalnom programu dobrodošle novine: ljetovanje djeci iz udomiteljskih obitelji i pomoć pri osamostaljenju, veći iznosi za ogrjev…

Grad Karlovac će za Socijalni program iduće godine izdvojiti 3,5 milijuna kuna, 100 tisuća više nego sada, ali u njemu će biti i novi oblici pomoći: djeci iz udomiteljskih obitelji ljetovanja i financijska pomoć kada kreću u samostalan život, a povećani su i cenzusi i neki oblici pomoći.

Pročelnica Draženka Sila Ljubenko kaže da je u socijalnom programu 17 oblika pomoći.
– Imamo nekih dobrih pomaka koji će biti u korist našim građanima, i onima koji već jesu korisnici i onima kojima će omogućiti da postanu novi korisnici, rekla je Sila Ljubenko.

Izdvojila je novi, poseban oblik pomoći djeci iz udomiteljskih obitelji.
– Što smo isto realizirali u suradnji s našom Udrugom udomitelja na način da djeca iz udomiteljskih obitelji, bez obzira da li su učenici osnovnih ili srednjih škola, mogu ići na ljetovanje koje će se sufinancirati iz ovog programa. Jako je bitna i pomoć djeci iz udomiteljskih obitelji za ostvarivanje samostalnog života kada napuste udomiteljsku obitelji. To je ona „prva pomoć“ kada napuste udomiteljsku obitelj i sigurno će im biti drago da im makar malo u tom koraku pripomognemo, opisala je Sila Ljubenko.

No, dobrodošlih novina u Socijalnom programu ima još.
– Povećali smo i cenzus za ostvarivanje socijalnog programa, povećali iznos za financiranje ogrjeva, uvažavajući povećane troškove za energente i to s 950 na 1.100 kuna. Također smo povećali cenzus za korištenje usluga zdravstvene njege i uvođenja fizikalne terapije, što do sada nismo imali, najavila je.

Veću pomoć iduće godine od Grada će dobivati i karlovački umirovljenici koji primaju najnmanje mirovine.
– Limit za umirovljenike s najnižim mirovinama bio je 1.100 kuna, do sada smo im svaki mjesec iz programa dodali, pored drugih oblika koje ostvaruju, 200 kuna, a sada smo i taj cenzus povećali na 1.200 kuna i 300 kuna svaki mjesec, kazala je Sila Ljubenko.