Dani draganića

Što trebate za igranje nogometa?

Nogometna oprema uključuje više toga

Da, nogomet se nikako ne može igrati bez dobre lopte, ali isto tako ni u neprimjerenoj odjeći i obući.

Ovisno o terenu na kojem igrate, potrebne su vam kvalitetne kopačke koje možete pronaći na https://www.r-gol.com/hr/kopacke. Ako znate da ćete igrati na različitim terenima, razmislite o tome da kupite više od jednog para kako biste ih mogli nositi ovisno o terenu na kojem ćete taj put igrati.

Kopačke imaju na sebi različite oznake, na primjer: SG (soft ground) koje su namijenjene su mekoj prirodnoj podlozi (blatnjavi i mokri tereni), FG (firm ground) za čvrste terene, te AG, što označava umjetnu travu (artificial ground). Dostupne su još i kopačke s oznakom indoor, a namijenjene su za unutarnje terene. Indoor kopačke trebaju imati napomenu „non marking sole“, što znači da ne ostavljaju tragove potplata.

Uz kopačke, potrebna vam je odgovarajuća odjeća, najbolje je da imate majicu i hlače od brzosušećih tkanina, kao što su na primjer https://www.r-gol.com/hr/kratke-hlace-nike. Primjerena odjeća omogućava vam da se usredotočite na igru, a ne na činjenicu da vam je neugodno, vruće i slično.

Nadalje, kvalitetne čarape. Iako se na prvi pogled ne čini tako, kvalitetne čarape zaista čine razliku.

Štitnici za potkoljenice, koljeno, lakat, ali i druge dijelove tijela, koji će spriječiti nepotrebne ozlijede i omogućiti vam da neometano uživate u igri.

Sve od navedenog, ali i puno više, možete pronaći u internetskim trgovinama, kao što je na primjer https://www.r-gol.com/hr.

Golmanima su potrebne i rukavice

Na kraju, ako igrate golmansku poziciju, tada dobro znate da nikako ne možete izaći na teren bez para kvalitetnih rukavica za lakše hvatanje lopte, bez obzira radi li se o profesionalnoj utakmici ili pak utakmici među prijateljima u nedjelju popodne.