U Dugoj Resi otvorena izložba slika i skulptura šest umjetnika “Friend request”

Friend request naziv je skupne izložbe slika i skulptura otvorene u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa u srijedu, 22. prosinca. Dva lokalna autora- Nikola Vukmanić i Leonard Lesić, zajedno s gostima – Ivicom Malčićem, Danielom Kovačem, Predragom Todorovićem i Sinišom Reberskim predstavili su svoje radove dugoreškoj i karlovačkoj publici. Autore na izložbi povezuje prijateljstvo, isto kao i gradove Karlovac i Dugu Resu, pa je dio radova izložen u Knjižnici za mlade u Karlovcu. Organizator izložbe koja ostaje otvorena do 21. siječnja je Udruga Kunstbunker.

-Ljubav prema umjetnosti i slici je to nešto zajedničko što nas povezuje. Mi među sobom toleriramo razliku, jer mi svako na svoj način promatramo i sliku i skulpturu. Ja kao ekspresionist mogu tolerirati i voljeti mog kolegu slikara koji je minimalist. To je danas ljudima i u životu potrebno – da se mi možemo tolerirati kao ljudi bez obzira koliko različiti bili, istaknuo je Nikola Vukmanić, organizator izložbe.

Jedan od autora koji je izložio svoje autore na izložbi je profesor na Zagrebačkoj akademiji likovnih umjetnosti Siniša Reberski.

-Ja sam izložio slike. Tehnika je akvarel. Po slikama pišem slova, slikam čudesne svemire koji postoje ili ne postoje, ne znam, i zafrkavam se s nazivima slika, kazao je Reberski.

Uz izložbu ovom je prilikom upriličen Stand up nastup, odnosno humoristična predstava Damira Valenta.