U restoranu Kristal u Karlovcu održana je svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Karlovačke županije. Ukupno 23 obrtnika dobilo je priznanja i zahvalnice za uspješan rad, plaketa zlatne ruke pripala je Marini Stojković, vlasnici frizerskog salona Žuti Balon iz Duge Rese.

Teška godina obilježena pandemijom za obrtnike Karlovačke županije rezultirala je neostvarenim planiranim aktivnostima. No, broj obrtnika raste, bio je pozitivan predsjednik obrtničke komore Darko Stanković.

– Na današnji dan imamo 2100 obrtnika na području Karlovačke županije što je povećanje za 100 obrta više u odnosu na prošlu godinu. Ono što smo uspjeli na kraju godine održati još uvijek traje, a to je božićni obrtnički sajam s kojim smo jako zadovoljni. Naši obrtnici, posjetitelji i gosti su dali dobre komentare na taj dio koji smo uspjeli odraditi uz dosta poteškoća, rekao je Darko Stanković.

S obrtničkim školama u Karlovačkoj županiji Obrtnička komora radi na edukaciji učenika 7. i 8. razreda kako bi se upisali u obrtnička zanimanja. Ove godine planiraju prijeći s edukacijom i u 5. razrede.

– Krećemo u 5. razrede kako bi iz tog našeg bazena koji je kvalitetan izvukli što više ljudi da idu u obrtnička zanimanja jer ta zanimanja trebaju svima nama, rekao je Stanković.