Dani draganića

Božićni Intervju tjedna sa županicom Martinom Furdek Hajdin – 2021. godinu ocjenjuje četvorkom – “rak rana” CZO Babina Gora

O tome što je godina na izmaku donijela za Karlovačku županiju i njezine stanovnike te koji su najvažniji projekti, bilo u planu ili realizaciji, za 2022. godinu razgovarali smo sa županicom Martinom Furdek Hajdin. Ovu, 2021. godinu, županica ocjenjuje „četvorkom“.

“4” ZA 2021.

Uvijek sam optimistična. Međutim, svjesni smo da je ova godina bila opterećena mnogim krizama, s pandemijom koja je ušla u drugu godinu, a godinu smo započeli potresom koji je napravio brojna oštećenja na našim zgradama. Osjećaji straha i nemoći tako su obilježili ovu godinu. Međutim, u svemu tome mislim da trebamo pronalaziti smisao i snagu za boriti se protiv svega što nam se loše u životu događa, pobijediti to, pobijediti same sebe, ali i učiniti naše društvo sigurnijim, kaže županica Furdek Hajdin.

“DODIR CIVILIZACIJA”

Projekt koji je trenutno najviše zaokuplja je Dodir civilizacija.

On obuhvaća devet starih gradova i karlovačku Zvijezdu. U fazi je kada se netko pita „Što je to Dodir civilizacija?“. Meni je u tom projektnom dijelu ovaj dio, dok javnost ne percipira što je to, najdraži, ali se on najteže mjeri i najteži su pomaci u tom dijelu projekta. Možda sam nekako vezana najviše uz projekt Nikola Tesla Experience Centar i možda me se najviše s njim poistovjećuje. Međutim, on je već u fazi realizacije kada ja to „otisnem“ i puštam od sebe i prepuštam da ga netko drugi završi ili realiza, naravno s budnim praćenjem, nastavlja županica.

CZO BABINA GORA IZAZIVA GLAVOBOLJU

„Rak rana“ projekt je Centra za gospodarenje otpadom Babina Gora.

Projekt koji mi najviše zadaje glavobolja, imate osjećaj da ne možete kvalitetno upravljati njime je Centar za gospodarenje otpadom Babina Gora. Dosta je veliki raskorak između onog za što smo se odlučili i za ono što možemo u ovom trenutku postići, a vrijeme nam nemilo teče i prolazi. Kao Županija, dionici smo tog projekta, međutim osobno bih htjela da je u puno daljoj fazi realizacije i da kod naših sugrađana postoji svijest da nam taj projekt treba i da je kvalitetan, zaključuje Furdek Hajdin.

Cijeli razgovor sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek Hajdin pogledajte u emisiji Intervju tjedna u programu TREND TV-a, 24. prosinca, od 20 sati i 40 minuta. Emisija će dan kasnije biti dostupna na našem Youtube kanalu.