KABA

Krenuli su Đački zimski dani: Djeca imaju priliku učiti šivati, izrađivati bilježnice, čestike, slagati Lego kocke

I ovih zimskih praznika, u karlovačkoj Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića pripremili su besplatne radionice vještina i znanja za djecu. Krenule su danas, a trajat će dva tjedna, koliko i školski zimski praznici do 7. siječnja.

Slaganje Lego kockica,  šivanje, izrađivanje čestitke ili vlastite bilježnice, sve to ali i puno više djeca i ove zime imaju priliku naučiti u Gradskoj knjižnici.

-Radionica Lego kocki nam je ovaj tjedan popunjena, a za onaj idući ima mjesta, pa ako neko želi slagat Lego kocke neka nam se javi, imamo još jednu radionicu šivanja na kojoj isto ima još par mjesta, imamo radionicu na kojoj će se raditi božićne čestitke, imamo jednu radionicu vezanu uz glazbu i imamo jednu radionicu koja se tiče knjiga, zove se knjižničarski laboratorij, rekao je Mario Šimić, knjižničar s Odjela za djecu i mladež. 

Osim druženja i ispunjavanja bezbrižnih prazničkih dana, djeca imaju priliku naučiti i korisne vještine.

-Knjižnica sve ovo radi da bi djeca koja su naši članovi mogla provest vrijeme sa svojih školskih praznika, ali i cijelo vrijeme, da dođu kod nas, da nauče nešto novo, da usput kada dođu uzmu i nešto za čitanje tako da ih kroz radionice i njihov boravak ovdje želimo potaknuti da što više čitaju, dodao je Šimić. 

Sva zainteresirana djeca još se imaju priliku prijaviti na radionice te kvalitetno provesti slobodno vrijeme.