Koncert u čast glazbenika, kompozitora i zaljubljenika u glazbu Aleksandra Radivojevića

U Crkvi Presvetog Srca Isusova u Novom Centru održan je drugi memorijal Aleksandru Radivojeviću u utorak, 28. prosinca. Koncert na kojem je nastupilo sedam glazbenih sastava organizirao je karlovački zbor Chorus Carolostadien, kojemu je svojevremeno Radivojević bio voditelj, a na sve njih Radivojević je ostavio trag.

-Ove godine organiziramo bijenale Memorijala, drugi dio, profesoru Aleksandru Radivojevići, koji je ostavio neizbrisiv trag u karlovačkoj kulturi. Okupili smo udruge koje je profesor izuzetno cijenio, znači Matiju Gubca, tamburaše, Vuge, tu je i Karlovački vokalni oktet, Fortitude Dei, pa i mi, a domaćin nam je Zbor župe Presvetog Srca Isusova, istaknula je Gordana Kirinčić, predsjednica Zbora Chorus Carolostadien.

Zboraši su se ovom prilikom prisjetili lika i djela pokojnog Aleksandra Radivojevića. S radošću se prisjećaju zajedničkih glazbenih trenutaka, proba, koncerata i pjevanja.

-Njega je u grad davnih godina doveo Ratko Pogačić, počeo je voditi Zoru, zatim Chorus Carolostadien. Doista, taj čovjek je živio glazbu. Bio je u Hrvatskom saboru kulture, radio s eminentnim hrvatskim kompozitorima. Dosta jedna impozantna ličnost koja je živjela za glazbu, dodala je Kirinčić.

Iako je izazovno organizirati ovakve koncerte, zborovi sve manje sastaju i mnogi se boje bolesti, cilj koncerta je bilo pokazati kako glazba i dalje živi bez obzira na sve nedaće.